Finale DC-a: Cijene ulaznica i početak prodaje još nisu poznati

Domaćinstvo finala u Areni Zagreb između Hrvatske i Arentine bilo je upitno zbog preklapanja termina s predstavom Marvel Universe Live koja je tada trebala gostovati u hrvatskoj metropoli.

Na kraju su Marvelovi super-junaci popustili pred teniskima te će u Areni Zagreb gostovati od 9. do 11. prosinca. Finale Davis Cupa je od 25. do 27. studenoga.

Nema nikakvih penala, nema nikakve štete. Organizatori i Arena Zagreb su se dogovorili da će se održati program u prosincu. Hvala organizatorima Marvela, što su imali senzibilitet za potrebe hrvatske Davis Cup reprezentacije i Hrvatskog teniskog saveza. S obzirom na zahtjeve ITF-a, ovo se finale u Hrvatskoj moglo održati jedino u Zagrebu, u Areni. Očekujemo sjajnu sportsku predstavu i pobjedu Hrvatske, izjavio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Uvjeren je da će dva mjeseca biti sasvim dovoljna za pripremu dvoboja te da će sva tri dana Arena biti popunjena.

Troškovi organizacije finalnog dvoboja procijenjeni su na šest do sedam milijuna kuna. Trećina otpada na najam i troškove osiguranja dvorane. Dvije trećine su ostali troškovi, a to ćemo popola pokriti Grad Zagreb i Hrvatski teniski savez sa svojim sponzorima, rekao je predsjednik HTS-a Franjo Luković.

Naglasio je kako je važna podrška s tribina. To je prilika da se zagrebačka publika i publika iz cijele Hrvatske pokaže jednako dobrom ili boljom od one zadarske. Podrška publike u takvim susretima je izuzetno važna i moguće presudna. Mi ćemo sve napraviti da našim igračima to osiguramo, zaključio je predsjednik HTS-a.

Finalni okršaj hrvatskih i argentinskih reprezentativaca bit će prvi teniski meč koji će biti odigran u Areni Zagreb, a procjena je da će na raspolaganju biti kapacitet gledališta od 15.000 mjesta. Informacije o cijenama ulaznica i početku prodaje, zasada još nisu poznate.