Krajan potvrdio: Karlović se vraća u Davis Cup za finale!

Mogu najaviti da se Ivo Karlović vraća u reprezentaciju, najavio je Davis Cup izbornik Željko Krajan nakon sastanka čelnika Hrvatskog teniskog saveza (HTS) sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem na kojem je potvrđeno da će Arena Zagreb biti domaćin finalnog okršaja Hrvatske i Argentine od 25. do 27. studenog.

To je najveća vijest koju smo mogli dobiti. S njim smo sigurno 20, 30 posto jači. Uz Bornu Ćorića koji ide na operaciju i ne znamo u kojem će biti stanju, Ivo Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti, rekao je zadovoljni izbornik.

Ćorić će u utorak biti podvrgnut operativnom zahvatu na desnom koljenu nakon kojeg je predviđeno vrijeme oporavka između četiri i osam tjedana, što njegove izglede za nastup u finalnom okršaju čini minimalnima. Još ga nismo prekrižili, još je u reprezentaciji. Nadam se da će moći zaigrati i dati svoj doprinos, rekao je Krajan.

Odluka koju je donio Ivo Karlović sve nas je izuzetno obradovala. To je najbolja moguća odluka i za reprezentaciju i za njega
, izjavio je predsjednik HTS-a Franjo Luković.

Zanimljivo je da je Karlović posljednji nastup u Davis Cupu imao baš protiv Argentine, u četvrtfinalu 2012. odigranom u Buenos Airesu, u kojem su domaćini slavili 4:1. Karlović je u tom dvoboju odigranom na zemljanoj podlozi glatko izgubio od Juana Martina del Potra, a potom udružio snage s Marinom Čilićem u paru i tek u petom setu izgubio od kombinacije Nalbandian - Schwank. Odluku o povratku donio je nakon razgovora s izbornikom.

Nije se želio gurati, ničim nametati. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo. Vidi da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam Dodig znači u parovima, a njemu je teško igrati i parove i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da stvarno trebamo drugog igrača njegove kvalitete, zaključio je izbornik koji u zagrebačkoj Areni priželjkuje sličnu atmosferu kakva je stvorena na polufinalnom dvoboju s Francuzima u Zadru.