Matjaž Kek: Nije bilo lako, neki igrači su jedva stajali na nogama

Najvažnije da smo ispunili svoj cilj, nastavili smo skupljati te bodove i tako moramo nastaviti, rekao je trener Rijeke Matjaž nakon što je njegova momčad, unatoč virozama, rutinski odradila posao protiv Splita.

Nakon remija Osijeka i Istre 1961, Rijeka je povećala prednost na ljestvici i sada Osječanima bježi tri boda. Dinamo je ostao na trećem mjestu s četiri boda zaostatka.

Veliki kompliment igračima koji su unatoč virozama koje su nas zahvatile zadnjih par dana odradili ovu utakmicu. Napravili smo sve što smo se dogovorili, maksimalan pritisak u prvom poluvremenu gdje smo riješili utakmicu. U nastavku nije bilo lako, neki igrači su jedva stajali na nogama, ali sada imamo par dana za odmor i vjerujem da će do petka sve biti u redu, rekao je Kek čiji će izabranici u 11. kolu Prve HNL gostovati u Puli kod Istre 1961.

Čestitke Rijeci na zasluženoj pobjedi. Bili smo nemoćni cijelu utakmicu, jednostavno Rijeka je drugi svijet za nas. Imaju dobru atmosferu, igraju sjajno i vjerujem da ako ovako nastave mogu osvojiti titulu, rekao je trener Splita Vjekoslav Lokica.