[VIDEO] Bronca Ivani Šutalo, Brigita Matić šokirana u posljednjoj sekundi

Hrvatske judašice su osvojile dvije medalje na IJF Judo Grand Prix Zagreb 2016. Nakon zlata Barbare Matić, broncu je osvojila Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma.

Šutalo je ipponom pobijedila Srpkinju Milicu Žabić i tako oduševila dobro ispunjen Dom sportova, na čijim je tribinama bio i zlatni hrvatski olimpijac, veslač Valent Sinković.

Do te je borbe 21-godišnja Dubrovčanka došla preko pobjede nad Ivanom Maranić (wazari) i porazom od Litavke Jablonskyte.



Mlađa sestra Matić, Brigita (do 78 kg), imala je priliku ponoviti sestrin uspjeh plasmanom u finalu, ali je tu priliku izgubila u doslovno posljednjoj sekundi polufinalne borbe protiv europske viceprvakinje Nizozemke Guusje Steenhuis.

U toj borbi je Brigita ozlijedila prsni mišić pa je Splićanka bez borbe predala dvoboj za broncu.





Blizu borbe za broncu bio je i Ivan Čović (preko 100 kg), ali je četiri sekunde prije kraja borbe izgubio (ippon) od Francuza Ouchanija.

U repasažu je izgubila još jedna hrvatska predstavnica, Katarina Lucija Vuković, koja je na početku natjecanja u hrvatskom dvoboju pobijedila Tinu Radić, ali zatim izgubila od Larise Cerić (BIH) te Mađarice Szigetvari.

Poraze u prvim borbama su upisali i Ante Vladimir Batinić (preko 100 kg), Luka Miloš (do 100 kg), Denis Beljić, Marko Kumrić i Jere Živković Bokurina (sva trojica do 90 kg).