Mirko Cro Cop Filipović vratio se pobjedom u prvoj rundi

Legenda MMA-a Mirko Cro Cop Filipović sa stilom se vratio iz mirovine i u Saitama Areni pobijedio korejskog borca Hyun Man Myunga.

Mirko je, kao što je i planirao, odmah na početku prve runde srušio protivnika i kontrolirao borbu iz partera, da bi submissionom došao do pobjede.

Odmah nakon pobjede Mirko je izazvao Wanderleija Silvu i pozvao čelnika Rizina u ring da mu službeno potvrdi tu borbu.

Imam veliko poštovanje prema Wanderleiju, on je veliki borac. Mislim da se nas dvojica moramo boriti. Ako izgubim, bolje da izgubim od takve legende. Ali dat ću sve od sebe da pobijedim, rekao je Mirko tražeći od publike da pred čelnicima Rizina daju podršku njihovoj borbi, suprotno pravilima turnira.

Mirko je veliki sportaš. Borit ću se s tobom, odgovorio je Silva, a šef Rizina nije imao izbora. Tražio je blagoslov publike koja je ovacijama pokazala što misli.

Cro Cop se ovom pobjedom plasirao u četvrtfinale Rizin Grand Prixa koje je na rasporedu 29. prosinca, a polufinalne borbe i borba za pojas održat će se u istoj večeri, na Staru godinu.

Mirko je prije borbe iz svlačionice poslao posljednju poruku navijačima.

Pozdrav iz Saitama Super Arene, hrama ultimate fighta! I opet u svojoj staroj svlačionici - neprocjenjivo. Kao i briga organizacije da me opet stave u "moju" svlačionicu u kojoj sam se toliko puta zagrijavao, napisao je Mirko.