Nova pobjeda odbojkašica u Rovinju: Protiv Portugalki potvrdile EP

Hrvatske odbojkašice potvrdile su plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Azerbajdžanu i Gruziji. U Rovinju su pobijedile Portugal 3:0 (25:21, 25:15, 25:20) ostvarivši tako petu uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama.

Bila je to druga pobjeda odabranica izbornika Miroslav Aksentijević u Rovinju, ukupno peta u nizu nakon tri uvjerljive pobjede protiv Slovačke, Izraela i Portugala na prvom kvalifikacijskom turniru u Varzimu.

U susretu 3. kola hrvatske odbojkašice u nedjelju očekuje susret protiv reprezentacije Izraela, a prije toga igrat će Portugal i Slovačka.

Hrvatska vodi u skupini D s maksimalnih 15 bodova, na drugom mjestu je Slovačka s devet bodova, Portugal na trećem mjestu ima šest bodova, a Izrael je bez bodova.

Nažalost, hrvatski odbojkaši nisu uspjeli izboriti kontinentalnu smotru. Ostali su i bez mogućnost da budu drugi u svojoj skupini i sudjeluju na trećem krugu kvalifikacija. U susretu protiv Latvije igranom u Rovinju izgubili su 1:3 (23:25, 25:20, 14:25, 25:27).

Nakon pet kola hrvatski odbojkaši su na posljednjem mjestu u skupini s pet poraza. Vodi Latvija s pet pobjeda i porazom.