Gračanovo pojačanje: Benko izabrao hrvatsku reprezentaciju

Talentirani veznjak njemačkog velikana Bayerna Fabian Benko (18) odlučio je igrati za hrvatsku reprezentaciju, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Benko će se pridružit mladoj reprezentaciji Nenada Gračana koju u listopadu čeka ogled protiv Švedske u kojem Hrvatska traži pobjedu koja bi je odvela na Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u Poljskoj.

Benko je rođen u Njemačkoj 1998. godine, a sa sedam godina pridružio se Bayernu. Prošao je nogometnu akademiju bavarskog velikana, a ovoga ljeta upisao je i prvi službeni nastup za Bayern u pobjedi 5:0 protiv Carl Zeiss Jene u njemačkom Kupu.

HNS je duže vremena u kontaktu s Benkom i njegovom obitelji, a razgovori su se intenzivirali još tijekom priprema za U-17 Svjetsko prvenstvo u Čileu, kao i pred nastup hrvatske U-19 reprezentacije na ljetos održanom Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Na kraju su se Benko i njegova obitelj odlučili za hrvatsku vrstu, a mladi veznjak doći će na okupljanje U-21 reprezentacije pred utakmicu protiv Švedske 10. listopada i konkurirati za nastup.

Ovo je veliki nogometni dobitak za Hrvatsku, ali i pokazatelj nogometne strateške snage HNS-a u međunarodnim okvirima, poručili su iz HNS-a.