Krajan: Nisam još otpisao Ćorića, a Karlovića zovem svaki put

Ćorić nije izgubljen za finale Davis Cupa protiv Argentine, nisam ga otpisao, rekao je za HRT izbornik hrvatskih tenisača Željko Krajan.

Naš mladi tenisač Borna Ćorić potvrdio je danas kako mora na operaciju koljena, ali i izrazio nadu da će se moći priključiti momčadi u finalu Davis Cupa od 25. do 27. studenoga.

Definitivno je bilo u zraku da se to moralo dogoditi prije ili poslije. Osjetilo se u Zadru, naš liječnički tim nije uspio to riješiti. Nije u idealnom razdoblju, prije finala, ali mora misliti na svoju karijeru, rekao je Krajan pa dodao: Teško je prognozirati koliko će trajati rehabilitacija. Može biti tri tjedna, a možda 4-5. Prerano je donositi bilo kakve zaključke ili ga već sada prekrižiti. Bit ćemo pametniji kroz mjesec dana.

Krajan ističe kako još ima vremena i kako su Ćoriću dovoljna 2-3 tjedna treninga uoči finala Davis Cupa. Finale se igra u Hrvatskoj pa mu motivacije sigurno neće nedostajati.

Neovisno o zdravstvenom stanju Borne Ćorića, Krajan će pozvati i Ivu Karlovića.

Karlovića zovem svaki put, a mogu se samo nadati da se odazove. Nakon 2012. je odlučio da više ne nastupa. Hoće li prepoznati situaciju i veliki meč, finale, i da ga trebamo, ali opet trebali smo ga svaki put… Među najboljim igračima je koje imamo, no dosad nisam imao pune nade. Nadam se da će nam se na neki način smilovati i doći pomoći. Možda je vrijeme da nam da pozitivan odgovor, rekao je Krajan.