Kvalifikacije za EP: Odbojkaši izgubili od Izraela

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u susretu je 1. kola drugog kvalifikacijskog turnira skupine D za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj u Rovinju izgubila od Izrael sa 2-3 (20:25, 25:20, 25:20, 23:25, 13:15) i tim porazom izgubila sve izglede za prolazak na EP.

U prvom susretu dana Latvija svladala Slovačku sa 3-1 (25:17, 25:22, 17:25, 25_22). Tako dva kola prije kraja Slovačka i Latvija imaju po devet bodova, Izrael je treći s četiri, a Hrvatska posljednja s dva boda.

Kako će izravni odlazak u Poljsku izboriti pobjednik skupine, dok će drugoplasirana reprezentacija početkom listopada imati još jednu priliku u dodatnim kvalifikacijama, dva kola prije kraja kvalifikacija jasno je kako Hrvatska ne može završiti na jednom od prva dva mjesta.

Hrvatska će u subotu još igrati protiv Latvije, a u nedjelju protiv Slovačke.
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nalazi se u puno boljoj situaciji u svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na EP koje će se sljedeće godine održati u Azerbajdžanu i Gruziji uoči svog drugog turnira koji počinje u petak također u Rovinju. Nakon prvog turnira skupine D u portugalskom Varzimu one imaju maksimalnih devet bodova, drugo mjesto drži Slovačka sa šest bodova, Portugal ima tri, a Izrael je bez bodova.

Hrvatske odbojkašice će u Rovinju prvo igrati protiv Slovačke u petak, pa protiv Portugala u subotu, te protiv Izraela u nedjelju.