Rovinj: Na putu za EP u odbojci uz potporu domaće publike

Grad Rovinj će od četvrtka do nedjelje  biti domaćin drugog kruga kvalifikacija za odlazak na 2017 CEV Europsko prvenstvo odbojkašica i odbojkaša.

Kvalifikacije za EP: Odbojkašice na vrhu, odbojkaši na dnu

Nakon gostovanja u Portugalu, gdje su bez izgubljenog seta svladale reprezentacije Slovačke, Izraela i Portugala, hrvatske seniorke nalaze se na prvom mjestu grupe D i korak su do izravnog plasmana na europsku smotru.

Kapetanica Maja Poljak ne krije zadovoljstvo nakon Portugala: Ozbiljnim i fokusiranim igrama nismo nijednog trenutka dopustili da dovedemo u pitanje našu ukupnu pobjedu na turniru. Zadovoljna sam što su mlađe igračice iskoristile pripreme i nastupe u reprezentaciji na najbolji način - potvrdile su da zaslužuju igrati za najbolju selekciju, a istodobno su pomagale nama iskusnijima, pa i dopustile izborniku Aksentijeviću da nas tijekom cijelog turnira može odmarati.

Seniori, s druge strane, nisu u istom položaju. U prvom turniru kvalifikacija u Slovačkoj nisu prikazali svoju pravu kvalitetu, no još uvijek mogu ovaj krug kvalifikacija završiti kao drugoplasirani, čime bi izborili dodatni, treći krug kvalifikacija početkom listopada.

U grupi D u kojoj su im protivnici reprezentacije Slovačke, Latvije i Izraela, hrvatski seniori moraju upisati sve tri pobjede, uz nadu da će rezultati ostalih utakmica biti u njihovu korist .

Prošli tjedan u Slovačkoj smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i bolje. Nadamo se da ćemo nastaviti na isti način i ovdje u Rovinju. Nažalost, mi više ne ovisimo o vlastitim rezultatima, već i o protivnicima, međutim, s naše strane napraviti ćemo sve kako bismo izborili treći krug kvalifikacija, rekao je izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije Igor Šimunčić.

Rovinj - raspored utakmica seniorki:

22. rujna: Slovačka - Izrael (15.00)
23. rujna: Portugal - Izrael (15.00)
                 HRVATSKA - Slovačka (20.00)
24. rujna: HRVATSKA - Portugal (20.00)
25. rujna: Slovačka - Portugal (15.00)
                 Izrael - HRVATSKA (20.00)

Raspored utakmica seniora:

22. rujna: Slovačka - Latvija (17.30)
                 HRVATSKA - Izrael (20.00)
23. rujna: Izrael - Latvija (17.30)
24. rujna: Izrael - Slovačka (15.00)
                 Latvija - HRVATSKA (17.30)
25. rujna: HRVATSKA - Slovačka (17.30)