Nikad spremniji Stošić najavio okršaj u Linzu

Ono što se nije dogodilu u Springfieldu, imat ćemo prilike pogledati ovog petka u Linzu – Darko Stošić će u svom petom nastupu za FFC promociju napasti pojas teškaškog prvaka kojeg u ovim trenucima drži MMA veteran Dion Staring.

Za 24-godišnjeg će Stošića 14 godina stariji Staring biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri, izazov za koji se pripremao čak i u društvu elitnog UFC-ovog borca Gegarda Mousasija.

Osnovni dio priprema sam odradio u Srbiji. To je potrajalo dva mjeseca i zahvaljujući mojem kondicijskom treneru Davidu Raduloviću sam taj dio odradio najbolje do sada. Za završne pripreme sam otišao u Nizozemsku, tamo sam odrađivao dosta sparinaga i radio na tehnici. Bili su to treninzi na zaista vrhunskom nivou. Ispitao sam svoju izdržljivost, jer se radilo o teškim sparinzima. Trenirao sam s dosta zvijezda iz kickboxinga. Nema potrebe nabrajati, ali radilo se o pola Gloryja.

Za MMA sam otišao u Amsterdam i Leiden, a u oba mjesta se nalazi Mousasijev tim. Tu sam dosta napredovao. Radio sam sparinge dva puta dnevno. Ujutro stojku i navečer MMA. Posebne zahvale u cijeloj priči zaslužuju Zlatko i Riki, prijatelji koji su me ugositili u Nizozemskoj
, prepričao je Stošić ovaj pripremni proces, a zatim i Mousasija opisao sljedećim riječima:

Pravi sportaš i brutalno spreman. Mislim da će proći kroz Vitora Belforta!

Na čemu ste najviše radili s njim i je li vam dao koji savjet uoči ovog meča?

Najviše sam se trudio raditi na ‘grapplingu’. Nismo puno pričali, on ne staje cijeli trening tako da tu nema previše vremena za priču. Malo sam razgovarao s ljudima iz njegovog tima. Znaju Staringa i dali su mi par savjeta.

Stošić uoči Springfielda ili ovaj uoči Linza, koji je opasniji za Staringa?

Sad sam definitivno opasniji! Mislim da mi je učinio uslugu otkazivanjem meča u SAD-u. Dao mi je još više prostora da se spremim i postanem još iskusniji! Dao sam sve od sebe u ovom pripremnom periodu! Tako da ćete u Linzu definitivno gledati moju najbolju verziju!

Ozljeda Robina van Roosmalena pogurala je vaš meč u glavni te večeri. Je li vam to još jedna dodatna motivacija?

Naravno, a i volim taj pritisak. Sve se događa s razlogom. Tako da vjerujem da ovako i treba biti.

Kako biste ukratko analizirali Staringa – gdje je najopasniji, a gdje vidite svoje prednosti?

Iskusan, dobar borac. Svakako izdržljiv, no mislim da sam trenutno u prednosti u svakom smislu.

Staring je najavio dobru borbu, opisavši je kao onu između starog vojnika i mladog talenta. Imate li i vi neku prognozu?

Slažem se s njim. Bit će to stvarno dobra i povijesna borba za mene.

Je li vam žao što meč za titulu niste odradili u SAD-u ili vam je možda draže ovako kad ste bliže kući?


Nije mi žao, čak sam i tada bio siguran da je to možda i bolje. Sad sam spremniji i bliže kući, tako da je u svakom slučaju bolje, zaključio je Stošić.

Podsjetimo, Stošić je Staringov pojas trebao napasti 11. lipnja u Springfieldu, ali je “The Soldier” zbog ozljede otkazao taj nastup. Umjesto njega je tada uskočio Amerikanac Manny Murillo s kojim se Darko obračunao za nešto manje od jedne minute.