Belgijac De Hertog pobjednik triatlonske utrke Ironman 70.3 u Puli

Belgijac Kjel De Hertog koji je stazu završio za četiri sata, 14 minuta i 18 sekundi pobjednik je triatlonske utrke Ironman 70.3 održane u Puli i okolici.

Jedna je to od najzahtjevnijih triatlon utrka koja sadrži plivanje, trčanje i bicikliranje, a tijekom koje sudionici u jednoj trci pređu više od 114 kilometara. Iza De Hertoga, drugi je u pulsku Arenu, gdje je bio cilj, utrčao Čeh Jan Volar, a treći je bio srpski triatlonac Ognjen Stojanović. Četvrto je mjesto zauzeo poznati triatlonac Dejan Patrčević, inače ambasador Ironmana 70.3 u Hrvatskoj.

Prva od natjecateljica u Arenu je utrčala Talijanka Gaia Peron s vremenom 4:50:43, druga je bila hrvatska  natjecateljica Željka Šaban Miličić, a treća Ukrajinka Oleksandra Gryshyna.

Inače, utrka je startala s pulske plaže Ambrela na Verudeli kada su u more ušli prvi od ukupno 1.800 natjecatelja iz cijeloga svijeta. Prema pravilima tzv. rolling plivačkog starta svakih pet sekundi u vodu je ušlo i zaplivalo po četiri natjecatelja. Nakon plivanja (1.900 metara) u zaštićenom obalnom području pred brojnim natjecateljima bio je izazov novo osmišljene trase vrlo brze biciklističke utrke dugačke čak 90 kilometara. Natjecatelji su vozili kroz malena pitoreskna sela središnje Istre pa nazad sve do Pule kako bi ovaj polumaraton završili s dva i pol kruga trčanja kroz Pulu ukupne dužine 21 kilometar.

Ovo je, nakon prošlogodišnjeg, drugi Ironman 70.3 i jedini Ironman u jugoistočnoj Europi koji je okupio natjecatelje iz čak 57 različitih zemalja.