Bandić: Finale Davis Cupa igrat će se u Zagrebu i pobijedit ćemo

Nakon što se hrvatska teniska reprezentacija na čelu s Marinom Čilićem plasirala u finale Davis Cupa ostalo je pitanje gdje će se održati taj važan sportski događaj.

Naime, prema Davis Cup pravilniku kao jedan od zahtjeva za organizaciju finala Davis Cupa postavljen je i minimalni kapacitet gledališta, a iznosi 12.000 mjesta.

Ako Hrvatski teniski savez želi zadovoljiti taj minimum, tada mu se kao prva opcija za domaćinstvo finalnog dvoboja, koji će se igrati od 25. do 27. studenoga, nameće zagrebačka Arena.

No, tu nastaje problem. Naime, u tom je terminu Arena već rezervirana, a trebali bi je zauzeti Marvelovi superjunaci. Radi se o putujućem šou Marvel Universe Live koji superjunake iz stripova i filmskog platna donosi uživo pred gledatelja u zahtjevnoj i bogatoj produkciji. Termin za taj šou je odavno rezerviran, a i ulaznice su već puštene u prodaju.

Druga opcija je Spaladium Arena u Splitu, koja je također već rezervirana.

Novinari su pitali zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kako će riješiti taj problem.

Što se mene tiče finale može biti u Zagrebu. Jeste me čuli što sam rekao? Razgovarate s gradonačelnikom. Ukoliko se drugačije ne odluči, finale će biti u Zagrebu, a ako drugačije odluče bit će u Splitu, rekao je Bandić.

Što se tiče zauzetosti Arene to smo riješili danas. To je toliko važan događaj za ovu zemlju da se jedan koncert može pomaknuti tjedan dana prije ili poslije. Meni je Bog dao i razum da mogu odvojiti bitno od nebitnog. Finale Davis Cupa, bio sam u Bratislavi kad smo pobijedili, je toliko važan sportski događaj za ovu zemlju da nema važnijeg, rekao je Bandić i dodao: Veseli me što će Čilić i Dodig biti u Areni i pobijediti Argentince.