Buzetski dani: Merli ukupni pobjednik

Christian Merli u prototipu Osella FA 30 ukupni je pobjednik Buzetskih dana. Talijanski je vozač slavio ispred Čeha Beneša, a treće mjesto zauzeo je  Austrijanac Schagerl.

Uz najbrže natjecatelje na stazi svakako je posebna pažnja bila usmjerena i prema raspletu Europskog prvenstva u kategoriji 1, gdje je Nikola Miljković iz Srbije postao najmlađi europski prvak u povijesti. Od hrvatskih vozača najuspješniji je bio Domagoj Pereković iz zagrebačkog AKK Zanatlija koji je zauzeo 5. mjesto u ukupnom poretku sa trećom uzastopnom pobjedom u prvenstvu Hrvatske kategorije 1, dok je Ištvan Kavec iz AK Dubrovnik Racing drugim mjestom zadržao vodeću poziciji u sezoni.

Među 10 najuspješnijih sudionika ovogodišnje utrke uz Perekovića i Kaveca je i Dejan Dimitrijivić iz AKK Velika Gorica. Ovogodišnje 35-to izdanje u organizaciji Auto kluba Buzet okupilo je i rekordan broj sudionika - 217 vozača iz 12 europskih zemalja na startu, uz više od 30 formula i prototipova. Unatoč kiši velik broj gledatelja i ove je godine pratio Buzetske dane, koji su se bodovali u ukupno 11  konkurencija.