Europsko prvenstvo: Bronca za hrvatske judašice

Hrvatske judašice osvojile su brončano odličje na Europskom prvenstvu za juniore u Malagi i to na krilima svjetske prvakinje Brigita Matić.

Dan nakon što je osvojila europsko srebro, Brigita Matić je u Španjolskoj pokazala veliku odliku pobjednika, a Hrvatsku je odvela do bronce protiv jake Italije. U toj borbi, kategorije iznad 70 kg, Brigita Matić (do 78 kg) je išla na Eleonoru Geri (iznad 78 kg), iskoristila svoju kvalitetu i pokretljivošću i odličnom taktikom prisilila Talijanku na predaju 12 sekundi prije kraja borbe za konačnih 3-2 i veliko slavlje.

Prije te borbe Matić prethodio je poraz Tihee Topolovec, pobjeda Ive Oberan, poraz Lare Klibe i pobjeda Karle Prodan u samo 17 sekundi. Ovaj uspjeh je još veći i značajniji ako se uzme u obzir da je hrvatska reprezentacija, koju vodi izbornik Vladimir Preradović, nastupila s dvije kadetkinje.Hrvatska je na putu do bronce svladala Gruziju, a potom je uslijedio poraz od jake Francuske, da bi u repasažu Hrvatska slavila protiv Turske s 5-0 .

Hrvatske judašice i judaše sljedeći nastup imaju na iznimno jakom Grand Prix turniru u Zagrebu od 23.-25. rujna.