Davis Cup: Poznati svi sudionici Svjetske skupine

Teniske reprezentacije Rusije i Njemačke kao posljednje su osigurale nastup u Svjetskoj skupini Davis Cupa u 2017. godini, Rusija je u Moskvi povela protiv Kazahstana s nedostižnih 3-1, dok je Njemačka u Berlinu uspjela svladati Poljsku sa 3-2.

Pobjedu Rusiji osigurao je Andrej Kuznjecov koji je svladao Mihaila Kukuškina sa 6:1, 6:2, 6:2, dok je Njemačku među 16 najboljih reprezentacija zadržao Jan-Lennard Struff koji je bio bolji od Huberta Hurkacza sa 7:6 (4), 6:4, 6:1.

Ranije u nedjelju ostanak u Svjetskoj skupini osigurala je Švicarska koja je sa 3-2 u Taškentu nadigrala Uzbekistan, a u odlučujućem petom dvoboju Antoine Bellier je sa 6:2, 6:4, 6:7 (6), 6:3 svladao Jurabeka Karimova.

Još u subotu su pobjede u susretima za plasman u Svjetsku skupinu osigurale Australija (3-0 protiv Slovačke), Belgija (3-0 protiv Brazila), Kanada (3-0 protiv Čilea), Španjolska (3-0 protiv Indije) i Japan (3-0 protiv Ukrajine).

U Svjetskoj skupini sljedeće godine igrat će i Hrvatska, Velika Britanija, Argentina, Francuska, Srbija, Italija, Češka i SAD, reprezentacije koje su u ovogodišnjem izdanju najjačeg teniskog momčadskog natjecanja stigle najmanje do četvrtfinala.