Čilić: Lijepo je što vodimo, ali treba završiti posao

Marin Čilić i Ivan Dodig još su jednom udružili snage u paru i dva mjeseca nakon velike pobjede nad braćom Bryan u Portlandu ponovno su donijeli iznimno važan bod za vodstvo Hrvatske nad Francuskom od 2-1 u polufinalu Davis Cupa, svladavši u subotu u Zadru najbolju svjetsku kombinaciju Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta sa 7:6 (6), 5:7, 7:6 (6), 6_3.

Marin drži ključeve finala u svojim rukama. U nedjelju ga od 14 sati čeka Richard Gasquet od kojeg je dvaput gubio, ali ga i pobijedio kad su se posljednji put sastali, u Indian Wellsu ove godine.

Nije da ću biti favorit. Dobro se osjećam, dobro igram, no to trebam ponoviti i u nedjelju. Gasquet je odličan igrač, nije prosječan. Zna kako treba igrati, zna kako se nositi s pritiskom. Moram biti potpuno koncentriran. Ne možemo očekivati da će biti jednostran meč, rekao je Marin koji će jedini od tenisača u ovom dvoboju biti u pogonu sva tri dana.

Dobro se osjećam. Nema kalkulacija, nema izmišljanja, ulozi su ogromni. Igra se za finale Davis Cupa, a to se ne događa svake godine. Motivacija će me držati fizički budnim i spremnim. Čeka nas jako težak dan, Francuzi su još uvijek opasni. Lijepo je da vodimo 2-1, ali treba posao završiti, zaključio je Marin.

Hrvatska je na korak do svog drugog finala Davis Cupa, a prvog u kojem bi mogla biti domaćin. Uspiju li Argentinci izbaciti branitelje naslova momčad Velike Britanije na gostovanju u Glasgowu, gdje u nedjelju dolaze s vodstvom 2:1, tada će Argentinci gostovati u Hrvatskoj.

Pratimo što se tamo događa, ali ne smijemo dopustiti da nam išta remeti koncentraciju. Bliži smo pobjedi nego jučer, ali još smo daleko. Kad to zgotovimo, onda možemo pričati o Glasgowu, istaknuo je izbornik Željko Krajan.

Hrvatski su tenisači ispisali najbolju pozivnicu ljubiteljima tenisa da u nedjelju do vrha napune dvoranu na Višnjiku i ponesu Marina Čilića, Ivana Dodiga, Bornu Ćorića i Marina Draganju do velikog finala.

HRVATSKA - FRANCUSKA 2-1

Richard Gasquet - Borna Ćorić 6-2, 7-6 (5), 6-1
Marin Čilić - Lucas Pouille 6-1, 7-6 (4), 2-6, 6-2
Marin Čilić/Ivan Dodig - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 7-6 (6), 5-7, 7-6 (6), 6-3