[VIDEO] HNL: Vodeća Rijeka dočekuje Dinamo

Nogometaši Rijeke u nedjelju dočekuju Dinamo u utakmici 9. kola MAXtv Prve lige. Pred Modrima je velik ispit na Rujevici. Eventualni poraz zagrebačke momčadi učvrstio bi vodstvo domaćina na ljestivci.

Riječani s bodom prednosti u odnosu na Dinamo kao prvoplasirani dočekuju sutrašnji ogled. Svakako susret protiv zagrebačke momčadi ima posebnu važnost - motiva ne nedostaje.

Veselim se utakmici što je pred nama. Dinamo je u Ligi prvaka, dominira hrvatskim nogometom. Izazovna utakmica da pokažemo što možemo i da dođemo do svog cilja, a to je pozitivan rezultat, rekao je trener Rijeke, Matjaž Kek.

Privilegij je biti sudionik derbija, ali ne s pritiskom nego sa što većim motivom da dođemo do svog cilja. Bavimo se svojim stvarima, protivnika pratimo, ali dva poraza Dinama nisu značajni uoči ove utakmice. To im je možda sada samo veći motiv za utakmicu u nedjelju. Bit će žara i agresije, to su derbiji. Protiv Dinama nećemo imati deset šansi i tu moramo biti odlučniji s više koncentracije, rekao je Kek.

Utakmicu je s velikim optimizmom najavio i trener Dinama, Zlatko Kranjčar.

Nakon utakmice s Lyonom okrenuli smo se prvenstvu i pripremama za derbi s Rijekom. Kao što naglašavam cijelo vrijeme, domaća su nam natjecanja jako važna i željeli bismo ponovno krenuti u pozitivan niz kakav smo imali do Osijeka, rekao je trener Dinama Zlatko Kranjčar.

Naravno da nije lako kad ovaj težak ciklus utakmica otvoriš uz dva poraza, prvo od osječke momčadi, zatim od Lyona, ali vjerujem da se možemo vratiti na naš put i pokazati igru koju smo imali kroz kvalifikacije i prvi dio prvenstva, kazao je.


Respektiram Rijeku koja je s razlogom tu gdje je. Imaju bod prednosti, neporaženi su i sigurno će pred svojim navijačima ići po pobjedu protiv nas. Mi ćemo isto tako tražiti sva tri boda i dati sve od sebe da ispravimo posljednje rezultate ovom utakmicom u nedjelju. Neće biti lako i gostovanja u Rijeci uvijek su neugodna, ali trebamo tražiti pozitivan rezultat i preuzeti vodeće mjesto u prvenstvu, zaključio je Kranjčar.