Yannick Noah: Pobijedio je bolji par

Francuski izbornik Yannick Noah djelovao je vrlo utučeno na konferenciji za medije, nakon što su Marin Čilić i Ivan Dodig svladali Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta sa 7:6 (6), 5:7, 7:6 (6), 6:3 i tako donijeli prednost od 2-1 hrvatskoj Davis Cup uoči posljednjeg dana polufinalnog dvoboja u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića, ali je priznao da je "pobijedio bolji par".

Iako smo osvojili drugi set, znao sam da će biti teško. Meč je bio vrlo neizvjestan. Na kraju je odlučilo nekoliko loših udaraca, naših laganih promašaja, laganih na ovoj razini. Iznenadio me Dodig. Nisam očekivao da može igrati na toj razini. Nemamo se čega sramiti, borili smo se i izgubili od boljeg para, rekao je Noah.

Mislim da je to bio meč na vrlo visokoj razini. Imali smo izrazito jake suparnike koji su odlično servirali. Nakon što smo osvojili drugi set nismo pomislili da smo u nekakvoj prednosti. Rekli smo da idemo poen po poen. No, kad izgubiš dva 'tie-breaka', jako je teško doći do pobjede, izjavio je Nicolas Mahut na konferenciji za medije.

Ne mislim da smo bili bolji u prva tri seta, jer da je bilo tako, onda bismo vodili 2:1 ili pobijedili 3:0. No, mislim da smo zaslužili barem jedan od dva 'tie-breaka'. Oni su odigrali neke odlične poene u ključnim trenucima. Naravno da sam razočaran. Željeli smo tu pobjedu, kao i oni. Na kraju mogu samo reći da je bolji par pobijedio", zaključio je Pierre-Hugues Herbert.

Hrvatsku od drugog finala u povijesti sada dijeli još samo jedna pobjeda, može je donijeti već Marin Čilić u prvom nedjeljnom pojedinačnom dvoboju u kojem će za suparnika imati Richarda Gasqueta. Noah je Čilića nahvalio već u petak nakon pobjede nad Lucasom Pouilleom, a i dan kasnije je bio pun komplimenata za najboljeg hrvatskog tenisača.

Hrvatska je u dobroj situaciji. Marin igra odlično. Bio je dobar u petak, postavio se kao vođa, odigrao je dobro u paru. Inspirirajuće je vidjeti ga tako dobrog. Daje nam do znanja što nam je činiti, ako želimo preživjeti. Pred naman je težak zadatak, ali moramo biti spremni boriti se, zaključio je francuski izbornik.