Katanušić završio u longeti: Nisam se htio predati

Hrvatski atletičar Ivan Katanušić neće po dobrome pamtiti svoje prve paraolimpijske igre u Rio de Janeiru.

Katanušić se u prvoj seriji natjecanja u bacanju diska ozlijedio. Liječnički pregled je pokazao kako je puknuo ligament u stopalu, a tetiva je nategnuta zbog čega je dobio longetu i sada mora mirovati šest tjedana.

U prvoj seriji natjecanja mi se dogodilo nešto najgore što se može dogoditi, ozlijedio sam se. Stopalo koje sam prošle godine slomio mi je opet radilo probleme. Puknuo je ligament te mi je cijelo oteklo. Nisam se htio predati te sam odradio natjecanje do kraja i zauzeo peto mjesto, kazao je 25-godišnji Imoćanin, član zagrebačkog AKOI Agrama koji ima potkoljenu amputaciju.

Nikada u životu se nisam toliko isplakao, dodao je Katanušić koji se želio posebno zahvaliti svom treneru Rolandu Vargi koji ga je sjajno pripremio za natjecanje.

Katanušić je na posljednjem Europskom prvenstvu u Grossetu osvojio zlato u bacanju kugle te srebro u bacanju diska i u odličnoj formi je stigao u Brazil.

Na zagrijavanju sam bacio oko 60 m, a onda se ozlijedio. Jednostavno, sreća nije bila na mojoj strani, dodao je Ivan koji je i prošle godine slomio zdravu nogu i oporavak je bio dugačak.

Katanušića je zasmetalo i što su u kategoriji s potkoljenim amputacijama nastupili sportaši koji imaju obje noge.

To baca ružnu sliku na natjecanje jer su u konkurenciji sportaša s amputiranim potkoljenicama nastupila petorica koja su imala obje noge. Osvajači medalja imaju obje noge i mogu raditi tehniku preskoka, to stvarno nema smisla, kazao je na kraju.