Tihea Topolovec osvojila europsku broncu

Prvi dan Europskog judo prvenstva za juniore u španjolskoj Malagi donio je i prvu medalju za Hrvatsku. Tihea Topolovec osvojila je broncu i tako na najbolji način potvrdila talent te najavila Grand Prix u Zagrebu.

Nakon što je prošle godine u Sarajevu osvojila svjetsko srebro u kadetskoj konkurenciji, mlada Zagrepčanka Tihea Topolovec, koja talent brusi u Splitu, u Malagi je osvojila europsku broncu.

Zadovoljna sam, iako mislim da je nastup mogao biti i bolji , rekla je Topolovec nakon osvajanje juniorske bronce te dodala: Idući tjedan nastupam na Grand Prixu u Zagrebu i nadam se da ću se pokazati u pravom svjetlu. Nakon Zagreba je fokus na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Tel Avivu, a tamo se nadam barem ponoviti rezultat kao iz Malage.

U prvoj borbi kategorije do 52 kilograma, Tihea je pobijedila Turkinju Caliskan (ippon), da bi u borbi za polufinale izgubila od dvije godina starije Slovenke Štangar (ippon).

U repasažu je pobijedila Portugalku Esteves (ippon), a istim ishodom je osvojila i broncu protiv Gruzijke Janashvili.

Prvog dana su nastupile i Sara Matijević (do 48 kg), koja je izgubila u prvom kolu od Njemice Baumans te Iva Oberan (do 57 kg), koja je zauzela 7. mjesto nakon što je upisala pobjede protiv Šilove (RUS) i Van Krevel (NED) te poraze od Bezalel (ISR) i Toprak (GBR).