[VIDEO] Čilić: Nije bilo lagano, ali dobro sam igrao

Nakon poraza Borne Ćorića, naš prvi reket Marin Čilić uspio je izjednačiti rezultat s Francuzima pobijedviši Lucasa Pouillea u četiri seta.

Mislim da je intezitet stvarno bio fenomenalan. Prva dva seta igrao sam jako, jako dobro. Šteta što taj drugi break u drugom setu nisam uspio napraviti. Stvari su se zakomplicirale u drugom setu. Nije bilo dobro mentalno, ali nakon tog trećeg seta uspio sam se primiriti i vratiti u ritam. Nije bilo lagano jer stvarno je bilo jako valžno u dvorani i dosta sam se znojio , rekao je Čilić za HRT nakon meča.

Današnjim danom zadovoljan je izbornik Željko Krajan.

Zadovoljan sam. Recimo da je sve išlo po nekim pretpostavkama koje su bile prije prvog dana. Naravno kad igraš dva meča nadaš se da možeš povesti 2:0, ali jednostavno danas nije bilo više od 1-1 u igri. Borna nije imao šanse u svojem meču, tako da moramo biti zadovoljni s ovim rezultatom, rekao je Krajan.

Za subotnji dvoboj parova Željko Krajan je nominirao Ivana Dodiga i Marina Draganju, ali je prilično izvjesno da će se Dodigu pridružiti Marin Čilić, kao što je to bio slučaj i u dvoboju s Amerikancima u Portlandu.

Vidjet ću sutra ujutro kakva će biti situacija, hoću li biti sposoban igrati parove. Vidjet ćemo što je najbolje za momčad, koji su nam najbolji izgledi za osvajanje tri boda. Ljudi možda nisu svjesni toga, ali Francuzi imaju odličan par, sjajno igraju, kazao je Marin, a izbornik Krajan istaknuo da je dobro što Čilić nije morao igrati pet setova, ako će i u subotu biti u akciji.

Yannick Noah će ostati pri svom prvom izboru pa će važan bod Francuskoj pokušati donijeti Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert. Dvoboj parova započet će u 15 sati.