Opet dvije nagrade za najboljeg nogometaša svijeta

Fifa i francuski list France football više neće surađivati i zajednički dodijeljivati jednu nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, Zlatnu loptu, piše španjolski sportski list "As".

Kako piše španjolski sportski list "As", novi predsjednik Fife Gianni Infantino i "Groupe Amaury", koja je vlasnik francuskog lista, nisu postigli dogovor što znači da će najboljeg nogometaša svijeta birati posebno  novinari i urednici "France footballa" , a posebno izbornici i kapetani reprezentacija.

Fifa je 2009., dok je njen predsjednik bio Sepp Blatter, platila 15 milijuna eura da bi se dodjeljivala samo jedna nagrada, a, kako navodi "As", Infantino želi ponovo izbor koji će biti potpuno pod okriljem Fife.

Fifa je svoju nagradu dodjeljivala od 1991. do 2009. godine i po tri puta pobjednici su bili Zinedine Zidane i Ronaldo, dok je "France football" nagradu dodjeljivao od 1956. godine do 2009. godine (do 1998. godine u konkurenciji su bili samo europski igrači) i rekorderi su Michel Platini, Johan Cruyff i Marko Van Basten sa po tri nagrade.

Zajedničku nagradu Fife i France fotballa dobili su samo Lionel Messi četiri puta i Cristiano Ronaldo dva puta.