[VIDEO] Kek: Čeferin je novi vjetar koji treba Uefi

Nogometna Europa je odlučila. Sedmi predsjednik Uefe je Slovenac Aleksander Čeferin.

Uefa je veoma dobra i važna organizacija. Predugo je bila bez pravog vodstva. Važno je da riješimo probleme koji su se nagomilali i da pokažemo tko je na čelu nogometa, rekao je Čeferin.

Nogometni je svijet ovog 48-godišnjaka upoznao 2011. kada je postao predsjednik Slovenskog nogometnog saveza. Čeferin je odvjetnik koji je zastupao mnoga poznata imena iz svijeta politike, ali i kriminala.

Njegov je glavni konkurent bio predsjednik Nizozemskog nogometnog saveza, Michael Van Praag. Imam osjećaj da Aleksandera poznajem godinama i da ćemo veoma dobro i veoma dugo surađivati, rekao je.

Svoj je posljednji govor kao čelni čovjek Uefe održao i Michel Platini. Nastavit ćete raditi bez mene zbog razloga u koje danas ne želim ulaziti. Mogu samo reći kako je moja savjest čista. Siguran sam da nisam ni  u čemu pogriješio i nastojat ću to dokazati na sudu, kazao je Platini.

Čeferin je i veliki avanturist. U javnost su izašle informacije kako je automobilom i motociklom nekoliko puta prešao Saharu, ali i da voli hrvatske sportaše i hrvatsku obalu, a ima i kuću na Hvaru.

Čeferin ima mnogo poveznica sa Hrvatskom, a jedna od njih je i Matjaž Kek, trener NK Rijeka. Mislim da je dobro za regiju ovo što se desilo. Jedna izuzetno čvrsta karakterna ličnost, neovisan, dovoljno ambiciozan. Mislim da je to taj novi vjetar koji treba Uefi. Njegov program je sigurno dovoljno uvjerljiv bio jer tako visok postotak kakav je on dobio i pobijedio jednog predsjednika nizozemskog nogometnog saveza znači da mu ljudi vjeruju i da mu je program bio dobar, rekao je Kek.

Ako govorim kao Slovenac, on je napravio izuzetno puno, organizacijski je postavio Savez na zdrave temelje. A suradnja Hrvatskog nogometnog saveza i slovenskog je odlična, zaključio je.

Najmlađeg predsjednika Uefe čeka velika i odgovorna zadaća; krovnoj nogometnoj organizaciji vratiti ugled koji je poljuljan mnogobrojnim aferama.