[VIDEO] Ristoski: Nadala sam se medalji, no nisam razmišljala o zlatu

Presretna sam. Nadala sam se medalji, no nisam razmišljala o zlatu, rekla je 26-godišnja Mikela Ristoski koja je u konkurenciji osoba s intelektualnim teškoćama s novim osobnim rekordom 5,79 metara osvojila zlato u skoku u dalj.

Mikela je na posljednja tri velika natjecanja gledala u leđa sjajnoj Poljakinji koja je osvojila zlato na POI u Londonu, na Svjetskom prvenstvu u Dohi prošle godine te ove godine na EP-u u Grossetu.

Prije početka natjecanja bila sam nervozna, no kada je krenulo natjecanje super sam se osjećala. Iz skoka u skok sam bila sve bolja i bolja, dodala je.

Ristoski je osvojila drugo zlato, ukupno petu medalju za Hrvatsku na POI-ju u Rio de Janeiru. Sada se želim odmoriti, malo prošetati po Riju. Možda ću medalju proslaviti kupanjem na Copacabani, poručila je na kraju.

Ristoski je do zlata i njezinih sjajnih rezultata posljednjih godina vodio Danial Temim s kojim surađuje već osam godina. Bio je to sjajan Mikelin nastup. Pobijedila je paraolimpijsku pobjednicu iz Londona, svjetsku i europsku prvakinju, te svjetsku rekorderku. Mikela se borila hrabro i super je odradila ovo finale, rekao je Temin.

Dodao je kako je taktika bila prvim skokovima osigurati medalju, a onda pokušati napasti zlato. Što se pokazalo dobitnom formulom: Mikela se dizala iz skoka u skok i to je bio naš dogovor. Prvo osigurati medalju, a onda napasti zlato, Bila je to uzbudljiva borba.

Mikeli je na zlatu čestitala i njezina prva trenerica Jelena Vuković, brončana u bacanju diska na POI-ju u Ateni 2004.

Kada smo počeli s treninzima Mikela je odmah od svih njih iskočila kao netko tko ima talent i netko tko ima volje. Počeci su bili teški, bilo je dosta kriza, ali je brzo zavoljela atletiku i trening. Ona je oduvijek vrlo vrijedna i savjesna sportašica, znala sam da ako nastavi, pred njom je uspješna sportska karijera, što se pokazalo točnim, rekla je Vuković.
 
Hrvatski atletski izbornik Tomislav Krističević nije skrivao zadovoljstvo što je 'kraljica sportova' donijela i treću medalju za Hrvatsku u Riju nakon srebra Zorana Talića u skoku u dalj i bronce Velimira Šandora u bacanju diska. Mikela je fenomenalno skakala. Pogodila je sve skokove i osobnim rekordom stigla do zlata. Poljakinja je na posljednjim natjecanjima bila bolja, no Miki je danas bila sjajna, rekao je Krističević.