Mužinić i Dretar Karić osigurale petu medalju u Riju!

Hrvatske stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić izborile su plasman u finale ekipnog dijela natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Time su osvojile najmanje srebro, što je peta medalja za Hrvatsku na ovim Igrama.

Mužinić (23) i Dretar Karić (36), koje nastupaju u kolicima, u polufinalnom su dvoboju u kategorijama 1-3 pobijedile Korejke Mi-Gyu Lee i Jiyu Yoon 2:0.

Prvi bod osvojile su u parovima pobijedivši nakon pet setova 3:2 (4:11, 11:6, 4:11, 11:8, 11:6).

U drugom meču Anđela Mužinić je pobijedila Mi-Gyu Lee također nakon dramatičnih pet setova 3:2 (11:7, 7:11, 11:4, 11:9).

Skoro mi je srce otkazalo. Anđela je čudesno izvukla peti set, kazala je 36-godišnja Varaždinka, dok je 23-godišnja Splićanka dodala: Bilo je neizvjesno i dramatično. Odigrale smo najbolje u posljednjih pet godina. Dale smo sve od sebe i glavom i emocijama. Zaslužile smo ovu pobjedu.

Mužinić i Dretar Karić su na posljednjim POI u Londonu osvojile peto mjesto u ekipnom dijelu natjecanja, a prije dvije godine na SP-u u Pekingu su bile treće. Na posljednjem EP-u u danskom Vejleu osvojile su zlato bez izgubljenog seta. Helena i Anđela do sada nikada nisu pobijedile Koreju.

Htjele smo ih napokon pobijediti i uspjele smo. Imale smo kvalitetu za medalju i samo je bilo pitanje kako ćemo odraditi, kazala je Dretar Karić.

U finalu ih očekuju Kineskinje Li Qian i Jing Liu koje su slavile protiv Talijanki Giade Rossi i Michaele Brunelli 2:0.

U finalu ćemo uživati. Neka one razmišljaju o nama. Mi smo svoje napravile, dodala je Mužinić.

Ulaskom u finale djevojke su osigurale drugo stolnoteniskog odličje u Riju nakon zlata Sandre Paović, ali i prvu ekipnu medalju za Hrvatsku u povijesti paraolimpijskih igara.