[VIDEO] Mikela Ristoski osvojila zlato!

Hrvatska atletičarka Mikela Ristoski osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj osoba s intelektualnim teškoćama na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Ristoski je prije četiri godine u Londonu bila treća, a u Riju je rekordnim skokom od 5.79 metara osvojila zlato. Mikaela je skokom od 5.67 u četvrtoj seriji pretekla svjetsku rekorderku i olimpijsku pobjednicu Poljakinju Karolinu Kucharczyk (5.55), a u posljednjoj seriji Puljanka postavila je i osobni rekord od 5.79 metara, što je osam centimetara bolji rezultat od njezina dosadašnja rekorda. Treća je bila Malezijka Siiti Ismail (5.20).

Ristoski, koja je članica AK za osobe s invaliditetom Medulin, bila je druga na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Dohi prošle godine te ove godine na EP-u u Grossetu, a na oba natjecanja je slavila Poljakinja Kucharczyk.

Ristoski je osvojila četvrto odličje za Hrvatsku na POI-ju u Rio de Janeiru nakon zlata stolnotenisačice Sandre Paović, srebra Zorana Talića u skoku u dalj te bronce Velimira Šandora u bacanju diska. Hrvatska sada ukupno ima 18 paraolimpijskih odličja u povijesti.

Stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osigurale su petu medalju za Hrvatsku na ovim Igrama plasmanom u finale ekipnog dijela. Hoće li biti zlato ili srebro saznat ćemo u petak navečer.