Paović i Lučić bez polufinala

Hrvatske stolnotenisačice Sandra Paović i Mirjana Lučić nisu se uspjele plasirati u polufinale ekipnog natjecanja u kategorijama 6-10 na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što su u četvrtfinalu poražene od Kine 0:2.

Paović i Lučić pružile su dostojan otpor prvi nositeljicama, no više od toga nije išlo.
U prvom susretu Paović i Lučić su izgubile u igri parova od Qian Yang i Line Lei 0:3 (6:11, 4:11, 5:11). U drugom dvoboju Lučić je odigrala sjajno protiv Yang, ali je na koncu izgubila 1:3 (12:14, 11:13, 11:5, 6:11).

Yang je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila srebro i morala se dobro pomučiti kako bi stigla do pobjede. Zanimljivo, igrale su i u pojedinačnom dijelu natjecanja u skupini, a Kineskinja je lagano dobila 3:0.

Bio je ovo moj najbolji susret u posljednjih deset godina. Žao mi je što se prvi ili drugi set nisu okrenuli na moju strani, bilo bi tada još neizvjesnije, a sigurna sam da sam je mogla pobijediti, kazala je 39-godišnja hrvatska paraolimpijka.

Za Lučić su ovo bile prve POI i prepuna dojmova napušta Rijo. Doživjela sam nešto što nisam niti sanjala da ću doživjeti. Jako sam ponosna i sretna što sam bila dio ove ekipe, kazala je članica stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice.

Sandra i Mirjana mogu biti zadovoljne jer su u osmini finala pobijedile Ukrajinke Marinu Litovčenko i Antoninu Khodzinsku 2:0.

U igri parova Paović i Lučić su u neizvjesnom meču pobijedile 3:1 (12:10, 12:10, 8:11, 12:10), a prolaz dalje osigurala je Lučić pobjedom protiv Khodzinske 3:2 (11:4, 11:13, 11:2, 9:11, 11:4).

U osmini finala smo dobile Ukrajinu što je odličan rezultat, a protiv Kine smo pružile dobar otpor. Šteta je što sam ja najteže ozlijeđena stojeća igračica na svijetu i ne mogu pokazati što znam. No uzele smo im po pet, šest poena u svakom setu, kazala je paraolimpijska pobjednica koja je čestitala Mirijani na sjajnoj predstvi protiv jake Kineskinje.

Mirjana je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami. Bio je to odličan meč, poručila je Paović.