Liga prvaka: Dinamo otvara sezonu kod Lyona (HTV 2, 20.45)

Hrvatski prvak Dinamo u prvome susretu skupine H Lige prvaka gostuje kod Lyona. Prijenos je od 20.45 na Drugom programu HTV-a i u streamu na našem portalu. Uvodna emisija počinje u 20 sati.

Iako je Dinamo u sezoni 2011./2012. izgubio u Maksimiru od Lyona s čak 7:1, Modre tješi što je Lyon prošle sezone kod kuće izgubio sve tri utakmice u skupini. Ujedno, Lyon dočekuje Dinamo nakon dva poraza zaredom.

Moram reći da sam vrlo ležeran prema utakmici jer je Lyon pod pritiskom i tu vidim našu šansu. Imamo puno argumenata kako i na koji način parirati Lyonu i čekati svoju situaciju za dobar rezultat, rekao je trener Dinama Zlatko Kranjčar na posljednjoj konferenciji za novinare uoči dvoboja u Lyonu.U Zagrebu je ostao ozlijeđeni kapetan Domagoj Antolić.

Pivarić nam se vratio i nadam se njegovu dobrom izdanju. Trebao bi nam donijeti pozitivu. Šemper je na golu, on je naš prvi vratar, a imam zadovoljstvo imati i kvalitetnog Livakovića u momčadi. Što se tiče sastava, ne mogu vam sve otkriti, izjavio je Kranjčar.

Protiv Dinama trener Lyona Bruno Génésio neće moći računati na najboljeg strijelca  Alexandrea Lacazettea, koji se ozlijedio u subotnjem prvenstvenom porazu od Bordeauxa.

Prije Lyona i Dinama, utakmicu će odigrati juniori ovih dviju momčadi. Utakmica je na rasporedu u 15 sati.