[VIDEO] Sandra Paović osvojila paraolimpijsko zlato!

Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović (33) osvojila je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što je u finalu kategorije 6 pobijedila Njemicu Stephanie Grebe sa 3:0  (11:2, 11:7, 11:4).

Za Hrvatsku je to prvo zlato u Riju, te ukupno četvrto u povijesti nakon što je Antonija Balek u Pekingu pobijedila u bacanju kugle i bacanju koplja, a Darko Kralj u bacanju kugle.

Sandra je aktualna svjetska i dvostruka europska prvakinja, a bez poraza je već dvije i pol godine.

Prije dvije godine je proglašena za najbolju parastolnotenisačicu na svijetu, a od lipnja 2014. do danas drži prvo mjesto na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja.

U paraolimpijsku obitelj uključila se nakon prometne nesreće koju je doživjela u siječnju 2009. Godinu dana ranije nastupila je na olimpijskim igrama u Pekingu gdje je ispala u drugom kolu. Bila je višestruka prvakinja Hrvatske, a igrale je za klubove iz Švicarske, Njemačke i Francuske. Sandra je 2000. na EP-u u Bremenu osvojila broncu u mješovitom paru s Rokom Tošićem, a ima i ekipno srebro s EP-a 2005. u Arhusu. 

Danas će od hrvatskih predstavnika nastupiti i plivač Dino Sinovčić u kvalifikacijama na 200 metara mješovito. Bit će mu to drugi nastup na POI-ju u Riju nakon što je u disciplini 100 metara leđno osvojio peto mjesto, a još ga očekuju kvalifikacije na 400 metara slobodno koje su na rasporedu u srijedu.