Atletico i ManU prate 18-godišnjeg "bjegunca" iz Dinama

Skauti Atletico Madrida, Manchester Uniteda i talijanske Genoe prate 18-godišnjeg hrvatskog braniča Branimira Kalaicu, koji je u lipnju došao u Benficu iz zagrebačkog Dinama, pišu portugalske novine A Bola.

U nedjelju je pomladak Benfice igrao utakmicu protiv Academico de Viseua a predstavnici triju klubova došli su u Lisabon gledati igrača hrvatske reprezentacije do 19 godina, kojeg mnogi smatraju jednim od najtalentiranijih svjetskih braniča 1998. godišta.

Kalaica je otišao iz Dinama po isteku stipendijskog ugovora prije nego što je trebao potpisati seniorski ugovor, jer je bio nezadovoljan namjerom da ga se pošalje na kaljenje u Lokomotivu. Prije tri mjeseca je tako došao u Benficu, za koju je potpisao ugovor do ljeta 2020. godine.

Atletico Madrid posljednjih godina redovito dovodi nogometaše iz Benfice. Ovog ljeta kupio je 28-godišnjeg krilnog igrača Nicu Gaitana, a prije dvije godine doveo je iz Benfice slovenskog vratara Jana OblakaCrveno-bijeli iz Madrida doveli su ljetos iz Portugala i 21-godišnjeg Ganca Bernarda Mensaha, veznog igrača Vitorije Guimaraes, te 19-godišnje lijevo krilo Porta Dioga Jotu, kojeg su zatim vratili ondje na posudbu.