Potvrđena četverogodišnja suspenzija za Premerua

Žalbeno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA)  odbilo je žalbu bacača kugle Marina Premerua i potvrdilo mu  zabranu sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima u iduće četiri  godine.

Žalbeno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA)  za odlučivanje o žalbama protiv odluka Stegovnog vijeća za saslušanje i odlučivanje HZTA  jednoglasno je donijelo odluku po kojoj se žalba sportaša Marina Premerua odbija kao neosnovana, te se pobijana odluka potvrđuje, stoji u odluci Žalbenog vijeća HZTA,  kojom je ujedno i potvrđana odluka zabrane sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od četiri godine.

Osporenom odlukom Stegovno vijeće je utvrdilo sportaša odgovornim jer je 6. travnja 2016, na dopinškom testiranju izvan natjecanja u Zagrebu u urinu analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa utvrđeno prisustvo zabranjene tvari pralmorelina (GHRP-2), koji je na Popisu zabranjenih sredstava iz 2016. i nalazi se u kategoriji S2.5 Hormon rasta i čimbenici koji djeluju na njegovo opuštanje. Time je kao sportaš prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA, kaže se u priopćenju HZTA.