Janica Kostelić: Lijepo je drugima dijeliti sreću

Četverostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić imali su čast dijeliti medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Janica i predsjednik HPO-a dijeli su medalje u disciplini 400 m slobodno za plivače i plivačice.

Lijepo je drugima donositi sreću, rekla je Janica koja je u Rio de Janeiru stigla u ulozi pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta.


Na 400 m slobodno nastupio je i hrvatski plivač Kristijan Vincetić koji je na kraju bio šesti. Zlato je pripalo svjetskom rekorderu Australcu Brendenu Hallu, drugi je bio Talijan Federico Morallachi, dok je broncu osvojio Britanac Lewis White.

Šteta što Vincetić nije osvojio medalju, svi smo se tome nadali. Međutim, plasirao se u finale, a to je uspjeh. Svi uvijek želimo da to bude medalja, ali ljudi ne razumiju koliko je uopće teško doći na ovako veliko natjecanje, rekla je hrvatska sportska junakinja.

Predsjednik HPO-a je istaknuo kako se nadao da će među osvajačima medalja biti i naš Kiki, međutim ovoga puta nije uspio. Nadali smo se, međutim to je sport. On je dao sve od sebe, drugi put će biti bolje, rekao je predsjednik HPO-a ujedno i zamjenik predsjednika Europskog paraolimpijskog odbora.

Bilo je lijepo, ipak je to najveća čast prije svega za sportaše. To su radosni trenuci za sve, dodao je Kovačić.