Željko Babić potvrdio odluku oko ostavke

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza održan je sastanak vezan uz ostavku Željka Babića na mjestu izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Na sastanku, koji je trajao gotovo dva sata, usmeno je izloženo izvješće o radu, pripremama i igri uoči i tijekom Olimpijskih igara. Nakon razgovora i analize Željko Babić ostao je pri svojoj odluci oko neopozive ostavke na mjestu izbornika hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije iz razloga što je osobno očekivao veći uspjeh.

Uže tijelo Upravnog odbora HRS-a, koje je sudjelovalo na sastanku, sve zaključke dostavit će Upravnom odboru. UO će na svojoj idućoj sjednici, koja će se sastati u relativno kratkom roku, donijeti odluke i zaključke vezane za cjelokupnu situaciju.

Mandat izbornika Babića smatra se zadovoljavajućim iz razloga što je osvojena brončana medalja u Poljskoj te je nastavljeno igranje hrvatske rukometne reprezentacije na velikim natjecanjima, a koje je završilo petim mjestom na Olimpijskim igrama.

Ostao sam pri svojoj odluci iz osobnih razloga jer smatram da nismo napravili ono što smo mogli. Nisam osobno zadovoljan sa svojim učinkom i zato smatram da trebam otići. Odlazak je u kontekstu mogućnosti da se u budućnosti postižu bolji rezultati, rekao je Željko Babić.

Održao se sastanak stručnog stožera na čelu s koordinatorom za muški rukomet Ivanom Balićem te užim dijelom Upravnog odbora HRS-a. Sastanak je protekao u raspravi u kojoj je na usmeni način još jedanput izbornik Babića potvrdio svoju neopozivu ostavku. Uži sastav Upravnog odbora primio je odluku Babića na znanje, kao i sve okolnosti koje su se događale oko Olimpijskih igara. Upravni odbor će od strane užeg tijela dobiti kompletno izvješće i tek će na sjednici, koja će se sastati u vrlo kratkom roku, donijeti odluku i zaključke vezane za cjelokupnu situaciju. Moram napomenuti da je za vrijeme mandata izbornika Babića u relativno kratkom roku nastavljen odlična rezultat. Od brončane medalje u Poljskoj, kvalifikacija na Olimpijske igre i u konačnici peto mjesto na Igrama. Rezultat se nastavlja u kontinuitetu nastupa na velikim natjecanjima, izjavio je predsjednik HRS-a Tomislava Grahovca.

Okupio se stručni stožer reprezentacije i uži dio Upravnog odbora. Izbornik je iznio svoje viđenje priprema i igre te je ostao pri odluci o svojoj neopozivoj ostavci. Konačnu odluku će donijeti Upravni odbor kada se sastane, rekao je nakon sjednice Ivano Balić.