[VIDEO] US Open: Đoković u bizarnom polufinalu svladao Monfilsa

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković prvi se plasirao u finale posljednjega Grand Slama turnira sezone, US Opena. U polufinalu je za dva sata i 35 minuta svladao desetoga nositelja Francuza Gaeal Monfilsa 6:3, 6:2, 3:6, 6:2.

Bio je to bizaran i loš meč, u kojem je Monfils taktikom nedostojnom polufinala Grand Slama testirao strpljenje Đokovića, ali i gledatelja na Arthur Ashe stadionu.

Francuz je nekarakterističnim udarcima, izlascima na mrežu, ponekad potpuno nezainteresiranim ponašanjem ili uopće se ne trudeći iznenadio u prva dva seta što su gledatelji „nagradili“ zvižducima. No, probudio se sredinom trećega seta, vezao pet gemova i smanjio zaostatak na 1-2. U četvrtome setu oba su tenisača fizički pala, morao je reagirati i fizioterapeut, no na kraju je slavio Đoković.

Monfils je nepredvidljiv, ima razdoblja kad mu ništa ne polazi za rukom, a onda ga krene. Nisam mu smio dozvoliti da se vrati u meč u trećem setu. Nakon toga sam fizički pao. Imao sam uspone i padove, ali sam sredinom četvrtog seta uspio slomiti njegov otpor. Sada moram biti spreman za finale, rekao je Đoković, koji je dosad igrao šest finala US Opena i ima dva naslova.


U drugom polufinalu Švicarac Stan Wawrinka pobijedio je Japanca Keija Nishikorija sa 4:6, 7:5, 6:4, 6:2, te je tako po prvi puta ušao u finale Grand Slam turnira u New Yorku. 

Iako Đoković vodi sa 19-4 u pobjedama, Wawrinka je slavio 2015. u finalu Roland Garrosa, a ove godine još se nisu susreli.