Bošnjak sedmi, Lučić upisala pobjedu

Hrvatski strijelac Damir Bošnjak (47) osvojio je sedmo mjesto u disciplini zračni pištolj 10m na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Bošnjak je u finale ušao s trećim rezultatom kvalifikacija s 565 pogođenih krugova. U kvalifikacijama su sudjelovala 32 natjecatelja, a samo su Kinez Chao Yang (572) i Uzbekistanac Server Ibragimov (566) bili ispred Bošnjaka.

Nažalost, u finalu nije uspio ponoviti visoku razinu pucanja. Na kraju je bio sedmi. Zlato je osvojio Kinez Yang sa 198,2 pogođenih krugova, drugi je bio Koreanac Ju Hee Lee (195,6), a brončani Uzbekistanac Ibragimov (172,1).

Zadovoljan sam nastupom u kvalifikacijama, nažalost u finalu nisam uspio. Ne leže mi ova nova pravila na ispadanje u finalu, rekao je Bošnjak koji je član Streljačkog društva 1874 i Streljačkog kluba osoba s invaliditetom iz Bjelovara, a streljaštvom se bavi od 1994. kada je ostaje bez noge u 25-oj godini.

To su mu treće POI nakon Atene i Pekinga, a 2004. u Ateni je bio sedmi u slobodnom pištolju. Dosad najveći uspjeh ostvario je 2005. na Europskom prvenstvu u Poljskoj gdje je bio drugi, te dvije godine poslije na EP-u u Njemačkoj gdje je također osvojio srebro.

Atenu posebno pamtim jer su mi to bile prve POI. Peking je bio super, teško će netko nadmašiti te igre, a u Riju je za sada sve OK. Nemam nikakvih prigovora, dodao je Bošnjak koji je hrvatski ratni vojni invalid, a sad je u mirovini.

Stolnotenisačica Mirjana Lučić je u dvoboju 2. kola A skupine (klase 10) pobijedila Australku Andreu McDonnell 3:1 (11:8, 11:3, 4:11, 11:7). Mirjana sada ima pobjedu i poraz i ostala je u igri za prolazak skupine.

U posljednjem meču u subotu je očekuje Brazilka Bruna Alexandre Costa.