[VIDEO] Stolnotenisačica Paović u polufinalu paraolimpijskog turnira

Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović plasirala se u polufinale Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je u dvoboju 2. kola skupine A (klase 6) pobijedila Ukrajinku Antoninu Khodzjansku 3:2 (8:11, 12:10, 11:4, 8:11, 12:10).

S dvije pobjede u skupini Paović je osigurala prvo mjesto i ulazak među četiri najbolje.

Bio je to dramatičan meč prepun obrata. Prvi set je dobila Ukrajinka 11:8, a u drugom imala 6:0. Paović je uspjela okrenuti rezultat i dobiti set 12:10, a zatim idući 11:4 za vodstvo 2-1. U četvrtom setu je upala u krizu izgubivši ga 8:11, a kada je Ukrajinka u odlučujućem, petom setu povela 8:2 i 9:3 činilo se kako je sve izgubljeno. No, aktualna svjetska i europska prvakinja nije se predavala i velikim preokretom je privela meč kraju.

Bio je to jako neugodan meč. Antonina me iznenadila, odigrala je fantastično, prije svega je odigrala sjajno taktički, rekao je 33-godišnja Paović.

Sandra je 33-godišnju Ukrajinku nedavno glatko dobila u finalu europskog prvenstva. Ovoga puta gledali smo dramu.

Igrale smo desetak puta i redovito je pobjeđujem. U finalu EP-a sam lagano dobila. Ovoga puta je bilo daleko teže. Mislila sam da ću je 'probiti' sa spinovima, a kada to nije prošlo trebala sam biti mirna i strpljiva. Tijekom meča sam morala mijenjati taktiku i u jednom dijelu sam to uspjela. Izgledalo je fenomenalno i činilo se kako ću to brzo privesti kraju. No onda sam opet malo podivljala, navukla me na mrežu, rekla je Paović.

U petom, odlučujućem setu gubila je 2:8 i 3:9, no sve je izvukla.

Kada sam igrala napeto nisam bila dobra, kada sam se opustila i prestala razmišljati o rezultatu bilo je sjajno. Teško je doći na POI i na najvažnijem turniru u četiri godine biti potpuno opušten, dodala je.

U tim trenucima nadu nije gubila ni njezin trenerica Nataša Skočilović. Vjerujete mi, poznajući Sandru nijednog trenutka nisam pomislila da je susret izgubljen i da će se predati. Set traje do 11. Znala sam da će sve učiniti kako bi okrenula rezultat, ne zovem je bez veze 'Zvijer', rekla je Skočilović.

Sada slijedi dan odmora, a potom je na rasporedu polufinale. Prema svemu sudeći, Paović će igrati protiv Ukrajinke Marine Litovčenko ili Njemice Steffi Grebe.

Sve ovisi o meni. No, Ukrajinka je daleko nezodniji suparnik. Odlično se kreće, mlada je i goropadna, dok protiv Njemica nikada nisam imala problema, zaključila je Paović.