NFL: Denver svladao Carolinu na otvaranju nove sezone

Reprizom prošlosezonske utakmice za naslov, Denver Broncos i Carolina Panthers započeli su novu NFL sezonu, a baš kao i na Super Bowlu odigranom prije sedam mjeseci, pobjedu su odnijeli Broncosi koji su slavili s 21:20.

Iako je Denver ušao u sezonu bez legendarnog quarterbacka Peytona Manninga, koji je otišao u mirovinu nakon prošlogodišnjeg trijumfa, te organizaciju napada prepustio neiskusnom Trevoru Siemianu, obrana Broncosa pokazala se jednako učinkovitom kao i prošle sezone, kad je upravo taj dio momčadi imao velike zasluge za trijumf Denvera.

Obrana Broncosa je četiri puta rušila prošlogodišnjeg najkorisnijeg igrača lige, quarterbacka Panthersa Cama Newtona i odigrala ključnu ulogu u preokretu koji je domaća momčad napravila u posljednjoj četvrtini, pretvorivši zaostatak 7:17 u minimalnu pobjedu.

Za pobjednike je dva touchdowna postigao C. J. Anderson, jedan probijanjem, a drugi hvatanjem nakon dodavanja Trevora Siemiana. Quarterback Denvera je u svojoj prvoj NFL utakmici imao 18 točnih dodavanja za ukupno 178 osvojenih jarda, dvaput je srušen i dvaput su njegova dodavanja presječena. No, ništa uspješniji nije bio ni Cam Newton na drugoj strani, koji slovi za jednog od najboljih quarterbackova u NFL-u.

Većina utakmica prvog tjedna regularnog dijela sezone, njih 13, bit će odigrane u nedjelju i u noći na ponedjeljak, a još dvije su na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu.