Odluka u subotu: Babić poslao ostavku, HRS je nije primio

Željko Babić ponudio je ostavku na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, neslužbena je vijest dana, za koju nema potvrde iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Ne mogu ništa komentirati, u subotu imamo sastanak s izbornikom pa ćemo vidjeti. Znam da Babić razmišlja o ostavci, ali službeno nismo ništa dobili, pa ne mogu ništa komentirati dok nam izbornik to ne priopći, rekao je u izjavi za HRT glasnogovornik HRS-a Ivica Maraš.

Pogledajte kako je Poljska u četvrtfinalu olimpijskog rukometnog turnira izbacila Hrvatsku, za što je izbornik Babić preuzeo punu odgovornost, ali bez obzira na udjele u odgovornosti težak je to bio udarac za hrvatski rukomet.

Babićevo pismo prenosimo u cijelosti:

Osjetio sam od početka i mog dolaska na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije veliko nepovjerenje i sumnje u moje sposobnosti i kompetencije, analizirala se svaka moja odluka i stavljali upitnici oko procjena čak i od ljudi koji za to nemaju kompetencije.

U takvoj neugodnoj atmosferi i okruženju sam osjetio da ne mogu kvalitetno doprinijeti u ostvarenju vlastitih ideja i zajedničkih ciljeva. Stvorena je loša klima i konfuzija oko pravog cilja (jedna medalja u četverogodišnjem ciklusu), EP u Hrvatskoj 2018. (zlatna medalja).

Čak i nakon velikog uspjeha i osvajanja brončane medalje na EP u Poljskoj 2016., sumnje su se nastavile, a razmišljanja čelnika saveza prerasla su u javno omalovažavanje mene i mojih sposobnosti.

Zbog takvih odnosa i očito mojih loših trenerskih kompetencija, osjećam se jako loše, da ne kažem izdan te u takvom okruženju i stanju koje vlada, a u interesu sviju nas i postizanju boljih rezultata (zlato), dajem neopozivu ostavku na mjestu izbornika hrvatske seniorske reprezentacije.

Zahvaljujem se svima na suradnji i podršci, uvjetima za rad, a prije svega igračima, stručnom stožeru i liječničkoj službi te svima koji su nas pratili na utakmicama i pripremama.

Ovim putem se ispričavam svima ukoliko sam ih na bilo koji način povrijedio,
prenose portali ostavku i analizu rada koju je Željko Babić poslao Hrvatskom rukometnom Savezu.