Miočić uoči obrane naslova: Spreman sam za akciju

Još nas samo nekoliko dana dijeli od UFC 203 priredbe na kojoj će prvak teške kategorije Stipe Miočić pred domaćom publikom u Clevelandu braniti svoj naslov po prvi put i to protiv izuzetno opasnog i iskusnog veterana, Alistaira Overeema. Miočić je pronašao nekoliko minuta u svom gustom rasporedu da se za Fight Site još jednom osvrne na nadolazeći spektakl koji svi s nestrpljenjem očekujemo.

Koliko vam je teško obavljati sve ove dodatne intervjue i medijske dužnosti koje dolaze sa statusom prvaka?


Ma ne, sasvim je u redu, nemam problema s tim. Medijske obaveze dolaze s poslom i jednostavno ih morate odraditi.

Borba je za samo nekoliko dana. Koja vam je prva misao u glavi kada se probudite?

Hmmm, ne znam..Valjda da moram oprati zube.

Kako bi ste komentirali Overeemovu izjavu da se vi kao prvak previše zabavljate dok je on s druge strane fokusiran isključivo na pripreme i borbu?

Overeem može misliti što god hoće. Ja sam se potrgao trenirajući i spreman sam za akciju. Volio bih da je već sad subota.

Overeem je rekao da je “gladan vuk” željan pojasa, a vi da ste “vuk koji umire od gladi”. Je li taj stav povezan s novostečenom slavom koju očito uživate?

To nema nikakve veze. Želim držati pojas dugo vremena i to mi je jedina motivacija.

Kad ste bili izazivač horda brazilskih navijača u Curitibi vas uopće nije omela, no činilo se kao da su Werdumu pomalo ušli u glavu. Sad kad ste vi u njegovoj situaciji brine li vas da bi vam se mogla dogoditi slična stvar zbog prevelikih očekivanja?


Ne, to se neće dogoditi. Mentalno sam spreman za borbu. Obavit ću svoj posao i ostati prvak.

Taktički, hoćete li vršiti veliki pritisak na Overeema kao što savjetuju stručnjaci, ili ćete se boriti ipak malo opreznije s obzirom na njegove elitne vještine u stojci?

Tako je. Plan je ići naprijed i ne dati Alistairu prostora. Gurat ću tempo i vršiti pritisak, ali istovremeno ću se boriti tehnički i tražit ću svoje prilike.

Overeem ima pobjede nad oba borca koji su vas porazili, što mislite o tome?

Ma u redu je, to je bilo davno.

Na UFC-u 200 smo vidjeli da je Cain Velasquez u vrhunskoj formi. Mislite li da je on trenutno najveća prijetnja za vaš naslov?


Mislim da su svi borci u teškoj kategoriji velika prijetnja. Cain je čvrst borac i dugo je bio prvak, vidjet ćemo…

Ima li kakvih novosti u vezi vašeg potencijalnog dolaska u Hrvatsku nakon borbe?

Još uvijek ne mogu ništa potvrditi sa sigurnošću. Tim ćemo se baviti nakon borbe, sada sam koncentriran isključivo na obranu titule, ali pričat ću sa ženom kada ovo sve završi . Kupili smo novu kuću tako da ćemo vidjeti kad se uselimo.

Jednom prilikom ste izjavili kako ne znate što je seks jer još uvijek niste u braku. Je li se išta promijenilo po tom pitanju otkako ste se oženili?

Ne, ništa se nije promijenilo(smijeh).

Što poručujete kritičarima koji tvrde da niste pravi Hrvat?

Mogu me poljubiti u guzicu.

Veselite li se povratku vašeg prijatelja Cro Copa?

Obožavam Mirka i jako sam sretan što se vraća borbama, on je tako dobar tip. Čvrst je i kvalitetan borac, ali još je bolji kao osoba. Volim tog tipa.

Ranije smo vidjeli da niste veliki ljubitelj ledene kupke, baš poput Cro Copa. Je li to neka hrvatska stvar?


Još uvijek ih mrzim (smijeh). Hladne su i užasne. Ne znam je li to neka hrvatska stvar, ali jako su hladne. To je sve što znam. Totalna su pušiona.

Neovisno o ishodu meča, hoćete li pozvati Overeema na svoj “afterparty”?

Ne razmišljam trenutno o tome, sada sam očito fokusiran isključivo na borbu (smijeh).