Mateša: Foto-finiš ima više slika, a stalno pokazuju jednu

Fantastična utrka Damira Martina. Za nas je to zlatno odličje. Čestitamo mu na trci i na rezultatu, rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša nakon što je naš veslač osvojio srebrnu medalju, a zlato je nakon dodatnog pregleda snimke dodijeljeno Maheu Drysdaleu.

Drysdaleu i Martinu izmjereno je isto vrijeme, ali dodatnim pregledom snimke ispalo je da je pet tisućinki brži bio Novozelanđanin. Mateša se ne slaže s tom odlukom te je najavio kako će Svjetskoj veslačkoj federaciji poslati prosvjedno pismo.

Foto-finiš ima veći broj slika u jedinici vremena i dužine, a oni stalno mašu s jednom, ne pokazuju druge. Čim se suočite s nekim tko je pripadnik Commonwealtha, onda su kriteriji malo drugačiji, istaknuo je Mateša i naglasio kako će se pobrinuti da to pismo bude na kongres Svjetske veslačke federacije u Rotterdamu.

S jedne strane to je fantastičan uspjeh Martina, a s druge strane je velika nepravda vrhunskom sportašu oduzeti ono što mu pripada, zaključio je Mateša.