[VIDEO] Hrgović uvjerljivo do četvrtfinala

Hrvatski boksač Filip Hrgović plasirao se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru u kategoriji preko 91 kilograma, on je u svom prvom nastupu u osmini finala uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena.

Aktualni europski prvak u superteškoj kategoriji Hrgović dominirao je protiv Demirezena tijekom sve tri runde, odličnim kombinacijama desnih direkata i lijevih krošea razarao je suparnikov gard što su sva tri bodovna suca honorirala i dala mu pobjedu u svakoj od tri runde.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Hrgovića i Demirezena i druga pobjeda našeg boksača, koji je slavio i prije dva mjeseca u finalu turnira u Budimpešti.

Nisam zadovoljan kako sam boksao, ipak je ovo prvi meč nakon dugačkog čekanja tu u Riju i, važna je pobjeda. Malo sam se lošije kretao i dao sam mu previše  prilika. Ići će na bolje, ali ću se u sljedećoj borbi morati popraviti. Nikako dočekati meč, znao sam s i kad boksam s kim, a desetak dana je stvarno predugo čekanje, kazao je Hrgović, kojeg u četvrtfinalu čeka Kubanac Leinier Pero u borbi za medalju.

Kubanci su klasa za sebe. Pero nema neke medalje s velikih natjecanja, ali je dobar, lepršav i pokretan, te ću morati više raditi na noge. Morat ću ubaciti u veću brzinu protiv njega. Protiv Turčina je bila ipak uspavanka, Kubanac će biti nešto drugo.

Trener Leonardo Pjetraj također nije bio zadovoljan unatoč pobjedi.

Nisam zadovoljan potpunosti, Filip je osjetio da je bolji, ali se nije držao taktike, htio je ići na udarac s kojim bi ga dokrajčio. To nje bilo potrebno jer je Turčin opasan udarač, a Filip se mogao ozllijediti. Djelovalo je uspavano jer je protivnik bio spor, Hrgović ga je zaustavio i onda nije bilo potrebno srljati, već čuvati snagu. Prvi meč, predugo čekanje učinili su ga malo nervoznijim. Hrgović je već dobivao dvojicu Kubanaca prekidom, što nikome nije usjelo, a radit ćemo na tome da i Pero slično završi, kazao je Pjetraj.

Hrgović će u četvrtfinalu u utorak boksati protiv Kubanca Leiniera Pera koji je u osmini finala dobio Talijana Guida Vianella. Taj dvoboj je na programu od 18 sati po hrvatskom vremenu, a pobjednik će osigurati medalju.

U videu pogledajte cijeli meč.