[VIDEO] Hrvoje Sep završio svoje olimpijsko natjecanje

Hrvatski boksač Hrvoje Sep nije se uspio plasirati u četvrtfinale poluteške kategoriji (81 kg) na olimpijskim igrama nakon što je u susretu osmine finala izgubio od Brazilca Michela Borgesa jednoglasnom odlukom sudaca 0:3 (28:29, 28:29, 28:29).

Sep je s velikim ambicijama stigao u Rijo, međutim zapeo je već na drugoj prepreci. Nakon što je u 1. kolu je pobijedio Egipćanina Abdelrahmana Salaha Orabija Abdelgawwada, u drugoj borbi nije uspio poraziti domaćeg borca.

Da sam protiv njega boksao u bilo kojoj drugoj zemlji, ja bih pobijedio. Prva runda je bila izjednačena, a u ostale dvije sam ja uputio više neuzvraćenih udaraca. To je tako, svaki njegov udarac udarac pratio je huk s tribina, a moji su prošli u tišini što je vjerojatno utjecalo na suce. On je pametno boksao kad je ostao bez snage, držao je i odugovlačio. Jako sam razočaran, kazao je Sep, koji nakon Olimpijskih igara prelazi u profesionalce.

Trener Leonardo Pjetraj također je imao što reći o sucima, ali je zaključio da je ishod dvoboja odredila prva runda. Kad boksate s domaćim boksačom onda morate odmah krenuti i ostaviti dojam na suce. To Hrvoje nije učinio, nije se držao dogovorene taktike i to mu zamjeram. Ostale dvije runde je odradio dobro, pogotovu je u trećoj bio dominantan, ali to na ovakvim natjecanjima protiv domaćeg boksača nije dovoljno. Ovdje je samo valjda pet kvalitetnih sudaca, a ostalo su amateri koji niti ne prate boks. Zato uvijek govorim da je amaterski boks daleko nepošteniji od profesionalnog, kazao je Pjetraj.

Da je preskočio Brazilca, Sepa bi u četvrtfinalu čekao najbolji borac ove kategorije, trostruki uzastopni svjetski prvak (2011., 2013., 2015.) Kubanac Julio Cesara la Cruz.

Naš drugi predstavnik na boksačkom turniru Filip Hrgović je u prvom kolu superteške kategorije (+91 kg) slobodan. U drugom kolu ga očekuje 26-godišnji turski boksač Ali Demirezen koji je također slobodan u prvom kolu. Njihova borba je na rasporedu 13. kolovoza.