Schweinsteiger prekida reprezentativnu karijeru

Njemački nogometni reprezentativac 31-godišnji Bastian Schweinsteiger objavio je kako prekida reprezentativnu karijeru, izrazivši pritom žaljenje što je nije okrunio naslovom europskog prvaka.

Joachim Loew je znao koliko mi znači Euro 2016. u Francuskoj jer sam stvarno želio da osvojimo taj naslov koji nismo osvojili od 1996. Nije se dogodilo i to moram prihvatiti, napisao je Schweinsteiger na twitter profilu dodajući kako mu "povijesni i emocionalni vrhunac karijere predstavlja osvajanje naslova svjetskog prvaka 2014.".

Schweinsteiger je 7. srpnja u Marseillu s njemačkom reprezentacijom izgubio u polufinala Europskog prvenstva od Francuske 0:2, ali se upisao u povijest s obzirom da mu je to bila 38. utakmica na europskim i svjetskim prvenstvima. Toliko utakmica na velikim međunarodnim natjecanjima nije odigrao nijedan nogometaš i Schweinsteiger je iza sebe ostavio sunarodnjaka Miroslava Klosea, koji je odigrao 37 međunarodnih utakmica te Lothara Matthäusa i Talijana Paola Maldinija koji su u karijeri odigrali 36 međunarodnih utakmica.

Schweinsteiger, koji trenutačno igra za Manchester United, a prije je 13 godina branio boje minhenskog Bayerna, za Mannschaft je odigrao 120 utakmica i zabio 24 gola.