[VIDEO] Karlović u trećem pokušaju osvojio Newport!

Hrvatski tenisač Ivo Karlović je u trećem uzastopnom nastupu u finalu travnatog ATP turnira u Newportu napokon došao do naslova nakon što je sa 6:7 (2), 7:6 (5) i 7:6 (12) za tri sata igre pobijedio Luksemburžanina Gillesa Mullera.

U dvoboju 38. (Karlović) i 39. (Muller) tenisača na ATP ljestvici servisi su bili čvrsti i odluka je pala u čak tri 13. igre.

Karlović je već u drugom gemu ispustio servis, da bi se vratio u petom gemu. Kod vodstva Mullera 4:3 imao je 30:40 i break-loptu, koju nije iskoristio, a u tie-breaku Luksemburžanin je ekspresno poveo 5-1 i dobio 13. igru sa 7-2.

Druga dionica počela je obećavajuće, u drugom gemu Div sa Šalate jako je stisnuo suparnika i izborio dvije prilike za oduzimanje početnog udarca, ali nije uspio. Do kraja nije bilo break-lopti i ponovno je uslijedila 13. igra. Ovaj put je bilo mnogo izjednačenije, a kod 5-5 Muller je krivo procjenio suparnikov lob i Karlović je napravio ključan mini-break, nakon čega je servisom izborio izjednačenje omjera u setovima.

Treći set donio je još čvršće servise i niti jednu break-loptu nismo vidjeli do 6:6, pa je odluka o pobjedniku pala u trećem tie-breaku. Kod Karlovićevog vodstva 4-3 Muller je ispustio servis i omogućio Zagrepčaninu da pri rezultatu 5-3 servira za pobjedu. No  umjesto toga Luksemburžanin je zahvaljujući dvostrukoj pogreški Hrvata izjednačio na 5-5. Servisi su od tada pa sve do 12-12 bili čvrsti, a meč-lopte su uvijek bile na protivnikovom početnom udarcu. Ipak, popustio je prvi Muller i kod 12-12 promašio volej te omogućio Ivi da servisom iskoristi petu meč-loptu, no prvu na svom servisu, te osigura 14-12 i pobjedu, ujedno svoju sedmu ATP titulu u karijeri.

U Newportu je Karlović oba dosadašnja finala izgubio u tie-breaku trećeg seta. Lani je izgubio od Amerikanca Rajeeva Rama, a prije dvije godine od Australca Lleytona Hewitta.

Karloviću je ovo bio 15. finale na ATP Touru u karijeri. U dosadašnjih 14 finala Div sa Šalate je šest puta slavio, a osam puta je izgubio. Posljednji turnir je osvojio u veljači 2015. u Delray Beachu.

Karlović i Muller igrali su do večeras jednom međusobno, ove godine u Hertogenboschu, a slavio je Muller sa 7:6, 7:6. Muller još čeka prvi naslov, a ovo mu je bilo peto izgubljeno finale.

Najvažniji trenuci dvoboja Muller - Karlović
Treći set dvoboja Muller - Karlović
Drugi set dvoboja Muller - Karlović
Prvi set dvoboja Muller - Karlović