[VIDEO] Svi golovi s Eura u Francuskoj

U 51 utakmici na Europskom prvenstvu postignuto je ukupno 108 golova, prosječno po utakmici 2,12 golova, što znači da su se mreže tresle svake 44 minute.

Obrane su najčešće popuštale između 46. i 60. minute. U prvih 15 minuta drugog poluvremena rezultat se mijenjao 21 put, a najmanje, samo jednom, gol je postignut u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i to kada je Antoine Griezmann s bijele točke zabio Nijemcima.

Najprecizniji su bili Francuzi. Domaćini su postigli 13 golova, a njihov napadač, Antoine Greizmann najbolji je strijelac sa šest postignutih pogodaka. Više golova od njega na jednom europskom prvenstvu uspio je postići samo njegov sunarodnjak Michel Platini 1984. kada se u strijelce upisao devet puta.

Rekorde je zahvaljujući golovima na ovom Euru srušio Portugalac Cristiano Ronaldo. Na vrhu liste najboljih strijelaca svih vremena pridružio se Platiniju. Obojica imaju po devet pogodaka, a s obzirom da Portugalac ne razmišlja o završetku karijere, mogao bi biti sam na vrhu liste za četiri godine. Kapetan novih europskih prvaka također je postao prvi igrač u povijesti koji je zabijao golove na četiri europska prvenstva.

Analiza načina na koji su golovi postizani otkriva da ih je najviše zabijeno desnom nogom - 46. Lijevom nogom mreža je pogođena 36 puta, a glavom 23 puta. Na prvenstvu su postignuta i tri autogola. Izvođači kaznenih udaraca bili su precizni osam puta. Pogodak je bio rezultat 17 udaraca izvan kaznenog prostora, a 88 puta su strijelci bili precizni unutar 16-erca.

Sve golove s netom završenog Eura u Francuskoj pogledajte u videu.