Ronaldo: Ovo je moj najsretniji trenutak u karijeri

Najbolji portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo u suzama je završio svoj nastup u finalu, ali i sa suzama radosnicama dočekao pobjedu Portugala protiv Francuske u finalu Eura.

Portugalci srušili Francuze u produžetku i uzeli europski naslov


Ovo je najsretniji trenutak u mojoj karijeri. Sretan sam, presretan. Čekao sam ovaj trenutak od 2004. godine i poraza od Grčke. Molio sam Boga da mi pruži još jednu priliku, izjavio je Ronaldo koji je tijekom finala prošao put od agonije do ekstaze.

Zvijezda portugalske vrste i Real Madrida zbog ozljede koljena je zamijenjen u 25. minuti. Ronaldo je stradao već u osmoj minuti utakmice nakon starta Dimitrija Payeta. Izdržao je na terenu do 25. minute kada je u suzama napustio teren. Na njegovu sreću, Portugal je ipak stigao do europskog naslova.

Oduvijek sam maštao o naslovu osvojenom s reprezentacijom. Sada se moj san ostvario. Za mene je ovo, a vjerujem i za sve Portugalce, poseban trenutak, dan za pamćenje, dodao je Ronaldo.

Ronaldo je na klupskom planu osvojio sve što se može osvojiti. U dresu Reala je dvaput bio prvak Europe, a Ligu prvaka osvojio je i s Manchester Unitedom. Tri puta je bio engleski prvak, a jednom prvak Španjolske. U karijeri je osvojio čak 17 klupskih trofeja, a tri puta je biran za najboljeg nogometaša svijeta. Sada je napokon dočekao trenutak sreće u dresu portugalske vrste.

Nažalost, u finalu nisam previše igrao, no vjerovao sam u dečke. Znali smo da uz pravi pristup i dobru taktiku možemo pobijediti snažnu Francusku, dodao je Ronaldo.

Portugalski majstor je na ovom prvenstvu oborio i dva rekorda te izjednačio još jedan. Postao je nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (21), a postao je i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jedan 2008., tri na Euru 2012. te tri u Francuskoj, odnosno ukupno devet golova. S devet postignutih golova Ronaldo je dostigao Michela Platinija koji je do ovog turnira bio najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava. Platini je svih devet golova zabio na EP-u 1984. kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.