Sagna uoči finala: Želimo ispisati povijest

Europsko nogometno prvenstvo stiglo je do finala. U Parizu od 21 sat za titulu najbolje momčadi Starog kontinenta borit će se domaćin Francuska protiv Portugala.

Igrati finale prvenstva u svojoj zemlji, gdje si rođen, uistinu je nešto posebno. Vidim da smo svojom igrom ponovno ujedinili naciju, izazvali veliku euforiju, ljudi su sretni i nadam se da će tako biti i nakon večerašnje utakmice. Želimo ispisati povijest. Reprezentacija diše kao prava momčad, vjerujemo jedni drugima. Na početku prvenstva nije nam bilo lako, primali smo dosta kritika na račun igre, no u nastavku smo dokazali koliko vrijedimo i da nam je mjesto u finalu, rekao je Bacary Sagna.

Svakako dosta kritika na igru primili su i igrači Portugala, koji su također svjesni da imaju priliku stići do prvoga povijesnog naslova za svoju domovinu. Dobra vijest za Portuglace je povratak njihova braniča Pepea koji je zaliječio ozljedu mišića noge.

Francuska ima sjajne igrače i kvalitetu. Jedna od njihovih glavnih karika je Grizmann koji ima sjajan osjećaj za prostor i loptu - uvijek se nađe na pravom mjestu. No ne smijemo se fokusirati na pojedince, već na cijelu njihovu momčad koja uistinu iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.

Prijenos sa Stade de Franca, kao i našu uvodnu emisjiu, pratite od 20 sati na Drugom.