Zagreb i Rijeka odbrojavaju do početka Europskih sveučilišnih igara

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te ispred Gradske knjižnice Rijeka 21. veljače s početkom u 18.30 bit će postavljeni i predstavljeni satovi kojima počinje službeno odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. (ESI 2016), najvećeg multi-sportskog događaja u povijesti Republike Hrvatske.

U Zagrebu će postavljanje i pokretanje satova biti popraćeno nastupom glumaca kazališta Komedija, dok će svojim dolaskom ovaj događaj uveličati ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja.

U isto vrijeme u Rijeci sat će pokrenuti gradonačelnik Vojko Obersnel, uz pomoć prorektorice Sveučilišta u Rijeci Snježane Prljić Samardžija te potpredsjednika Europskih sveučilišnih igara Harisa Pavletića. Za dobru atmosferu okupljenih građana u Rijeci pobrinut će se riječki zbor Sempre allegro i plesna skupina FLAME.

Predstavljanje novih atrakcija dvaju gradova i veliko odbrojavanje do početka najvećeg sportsko-akademskog događaj u Republici Hrvatskoj ne bi bilo potpuno bez simpatične maskote Sveučilišnih igara, hrčka Hrkija, koji nakon intenzivnog treninga jedva čeka pokretanje satova, druženje i slikanje sa sportašima-volonterima i okupljenim građanima.