Čačić: Ispred nas je novi izazov, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ispred nas je novi izazov, kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Čeka nas već u rujnu Turska, nažalost bez gledatelja, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić gostujući u Dnevniku 3.

Osvrnuo se još jednom na nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Hrvatska reprezentacija je bila sjajan predstavnik hrvatskog nogometa, predstavnik svoje domovine na pravi način, uključujući tribine. Bodrili su nas iz cijele zemlje i diljem svijeta, to smo osjetili i momčad je to vratila na najbolji način, rekao je Čačić pa dodao: Odigrali smo najbolje partije u skupini, bili smo prvi ispred europskog prvaka. Imali smo ždrijeb koji nam nije bio sklon. Došli smo na Portugal, našu crnu mačku, ali smo kontrolirali utakmicu cijelo vrijeme. Sport je takav, nogomet je takav, u jednoj utakmici svatko svakoga može pobijediti. Ostali smo u vrhu europskog i svjetskog nogometa.

Ustvrdio je da relevantni nogometni stručnjaci nisu našli velike zamjerke na njegov izbornički rad na Euru: Što se tiče Miroslava Blaževića, moram mu reći ovom prilikom da mora znati da Hrvatska dvaput nije prošla na velika europska natjecanje, a jednom je on bio na čelu reprezentacije koja je dvije godine prije toga bila brončana.

Kapetan Darijo Srna najavio je da će se nakon Europskog prvenstva oprostiti od reprezentacije. Zamolio sam ga da malo razmisli i da tu odluku prolongira. Na odmoru je, vidjet ćemo, zaključio je Čačić.